Vuosi 2019 on Varsinais-Suomen piirin 96. toimintavuosi. Piirin puheenjohtajana toimii Johanna Järvinen ja sihteerinä Sari Haavisto.

Piiritoimikunta kokoontuu toimintakaudellaan kuukausittain joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Aktiivisia jäsenryhmiä on kahdeksan: TTY:n Nuorisokuoro AcaBella, TTy:n Naiskuoro Föriflikat, TTY:n Mieskuoro Lauluveikot, TTY:n Sekakuoro Futuuri, Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro, Sekakuoro Työnlaulajat/Airistolaiset, Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit ja TTY:n soittokunta.

STM V-S piiri järjestää yhteiskonsertteina mm. joka vuotiset joululaulelot. Suomi 100 v. -teemaan liittyen järjestimme v. 2017 Lauluja työstä, työntekijöistä ja rauhasta -konsertin, ja lisäksi kaksi ryhmää, TTY:n Sekakuoro Futuuri ja Sekakuoro Työnlaulajat ry. osallistuivat pohjoismaiseen NASOM-kuorotapahtumaan Oslossa.

Piiri ostaa myös vuosittain puolikkaan näytännön työväenteatteritoimintaa tukeakseen Kisaveikkojen näytelmästä myyden liput jäsenilleen. Piiri on ollut myös promoottorina kuorojen Aurajoella Raikaa -tapahtumassa, joka järjestettiin jo 4. kerran ja piiri on toiminut myös SULASOL:in kanssa yhteistyössä.

STM V-S piirin 100-vuotishistoriikki on jo suunnitteilla ja tekeillä.

Tiedotuskanavina käytämme Turun Sanomien menot-palstaa ja Työväen Sävel -lehteä. Verkkosivuja ei piirillämme ole.

Varsinais-Suomen piirin yhteystiedot:
puheenjohtaja Johanna Järvinen, annejohannajarvinen(at)gmail.com, puh. 040 518 7767
sihteeri Sari Haavisto, sari.haavisto(at)turku.fi, puh. 044 205 2438

Varsinais-Suomen piirijärjestön jäsenryhmät:
Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit ry (Turku)
Turun Ty:n Mieskuoro ry - Lauluveikot
Turun Työväenyhdistyksen Naiskuoro ry Föriflikat
Sekakuoro Työnlaulajat (Turku)
Turun Työväenyhdistyksen Sekakuoro Futuuri
Turun Ty:n Nuorisokuoro AcaBella
Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro
Turun Työväenyhdistyksen Soittokunta