Uutiset

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb ottivat tänään vastaan Suomen Työväen Musiikkiliiton vapputervehdyksen Presidentinlinnan etupihalla aurinkoisessa säässä.

Liiton musiikillisen tervehdyksen vei tänä vuonna Sibelius-opiston puhallinorkesteri Hämeenlinnasta Anni Ollila-Nordströmin ja Jenni Hiipakan johdolla. Orkesteri esitti Antti Nissilän teoksen Finem Lauda ja Jukka Viitasaaren teoksen Tampu-sampa. STM:n tervehdyssanat esitti liiton hallituksen jäsen Marja Tuohimaa.

Vapputervehdyksensä toivat myös Folkhälsan sekä Helsingin yliopiston ylioppilaskunta yhdessä Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa.

Tiedote ja kuvia tasavallan presidentin vastaanottamista vapputervehdyksistä löytyy tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilta.

Tasavallan presidentin vastauksen STM:n tervehdykseen voi katsoa Yle Areenasta.

Kuva: TPKanslia

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb ottavat vastaan perinteisiä vapputervehdyksiä keskiviikkona 1. toukokuuta 2024 Presidentinlinnan etupihalla ja Presidentinlinnassa. Suomen Työväen Musiikkiliiton musiikillisen tervehdyksen esittää tänä vuonna Sibelius-opiston puhallinorkesteri Hämeenlinnasta.

Tilaisuus alkaa klo 10.15 Folkhälsanin tervehdyksellä, minkä jälkeen on Suomen Työväen Musiikkiliiton tervehdyksen vuoro. Tilaisuuden Presidentinlinnan etupihalla päättää Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja Ylioppilaskunnan Laulajien perinteinen tervehdys kello 11.10.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tilaisuuden ulkoilmaosuutta Kauppatorilta ja Pohjois-Esplanadilta käsin (säävaraus).

Tiedote tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilla.

Tervetuloa to 21.3.2024 klo 16-18 Teams-webinaarina järjestettävään Puhtaasti-koulutukseen, joka tarjoaa rautaisannoksen tietoa levyn tekemisestä ja siihen liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä!

Koulutus sopii kaikille riippumatta aiemmista tiedoista tekijänoikeuksista tai levyn tekemisestä, sillä sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden toiveiden mukaan. Luennoinnin sijasta luvassa on vuorovaikutteinen keskustelutilaisuus, joka rakentuu webinaarin fasilitoivan Susanna Kantelisen ja kahden asiantuntijan, Gramexin asiakkuuspäällikkö Tarja Henrikssonin ja Musiikkituottaja IFPI Finland ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen vuoropuhelulle sekä osallistujien kysymyksille.

Ilmoittaudu pe 15.3. mennessä täyttämällä lomake ja kertomalla sisältötoiveistasi osoitteessa https://bit.ly/puhtaastikoulutus3. Saat koulutuksen Teams-linkin automaattisessa ilmoittautumisen kuittausviestissä sekä sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Miten palvelemme suomalaisia laulajien ja soittajien yhteisöjä entistä paremmin, kestävämmin ja vaikuttavammin myös tulevaisuudessa? Tätä on pohdittu paitsi Sulasolin ja Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) omissa hallinnoissa, kuluneen vuoden aikana entistä aktiivisemmin myös liittojemme välisissä keskusteluissa. Keskusteluissa on alkanut muotoutua näkemys yhteisistä tavoitteista, joita kohti liittomme ottavat nyt ensimmäisen askeleen.

STM ja Sulasol julkistavat sopimuksen kumppanuudesta, jolla tavoitellaan entistä vaikuttavampaa toimintaa, elinvoimaista tulevaisuutta ja monipuolisia palveluita. Kumppanuus vie liittojemme pitkään jatkuneen yhteistyön uudelle tasolle edistääksemme entistä paremmin soittajien ja laulajien yhteisöjen toimintaedellytyksiä.

”Tämä on todella historiallinen hetki liitoillemme! Näin laajaa ja merkittävää yhteistyötä ei ole ennen koettu”, iloitsee Suomen Työväen Musiikkiliiton puheenjohtaja Jaana Palanterä. ”Molemmat liitot ovat jo toistasataa vuotta kulkeneet rinnakkaisia omia polkujaan kohti samaa päämäärää ja tehneet suurta työtä suomalaisen kuoro- ja orkesterimusiikin eteen”, kommentoi puolestaan Sulasolin puheenjohtaja Tomi-Pekka Niukkanen. ”On hienoa, että saamme vihdoin nämä polut kulkemaan lähempänä toisiaan, ja monilta osin jo muodostamaan yhteisen leveän kulkuväylän.”

Jäsenyhteisöillemme tarjotaan jatkossa muun muassa erilaisia jäsenetuja ja -alennuksia molempien liittojen puolesta. Kumppanuus käynnistetään tarjoamalla toukokuun alusta lähtien sekä Sulasolin että STM-musiikin nuottikustanteet jäsenhinnoilla molempien liittojen jäsenille. ”Jäsenistö saa nauttia kummankin liiton eduista jäsenhintaan, mikä on liittotasolla ainutlaatuista millä tahansa alalla”, kuvailee Jaana Palanterä STM:sta. Tulemme myös tiivistämään yhteistyötä entisestään esimerkiksi viestinnän ja erilaisten tapahtumien ja hankkeiden parissa.

Kumppanuus mahdollistaa myös tehokkaamman ja paremman edunvalvonnan sekä liittojemme asiantuntijuuden ja käytännön tuen laajemman hyödyntämisen erityyppisissä jäsenyhteisöissä – niin kuoroissa, orkestereissa, laulu- ja soitinyhtyeissä kuin vaikkapa lauluryhmissä ja yhteislauluorganisaatioissa. ”Se, että yhteistyötä tehdään nyt tiiviimmin ja määrätietoisemmin, ei voi olla tulevaisuudessa näkymättä erittäin positiivisina asioina jäsenillemme”, summaa Sulasolin Tomi-Pekka Niukkanen.

Kumppanuus on satunnaisen yhteistyön tai irrallisten tekojen sijaan pysyvä tapa toimia yhteisymmärryksessä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Toivomme tämän yhteisymmärryksen tavoittavan Sulasolin ja STM:n kaikki tasot ja johtavan aktiiviseen ja hedelmälliseen yhteiseloon keskusjärjestöistä aina jäsenyhdistyksiin asti.

STM:n ja Sulasolin kumppanuuden ei tarvitse olla vain kahden kauppa, vaan kutsumme mukaan myös muut alan organisaatiot. Uskomme, että kumppanuuden mukanaan tuoman yhteisymmärryksen ja tiiviin yhteistyön kautta saavutamme yhteisellä toimintakentällämme tuloksia, jotka ovat enemmän kuin osiensa summa.

Lisätietoja:

Sanna-Mari Holma Aino Herranen 
toiminnanjohtaja toiminnanjohtaja
Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry Sulasol ry
sanna-mari.holma(at)musiikkiliitto.fi aino.herranen(at)sulasol.fi
040 702 3470   050 562 8884

 

Työväen Sivistysliitto TSL järjestää vuoden mittaan useita avoimia koulutuksia, jotka on kohdennettu erityisesti TSL:n jäsenjärjestöjen jäsenille. Koulutukset ovat siten myös STM:n jäsenkuorojen ja -orkestereiden hyödynnettävissä! Lisätietoja koulutuksista ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin löytyy osoitteesta https://www.tsl.fi/koulutus/avoimet-koulutukset.html

Yhdistyksen digiosaaminen -työpajapäivä

Aika: 16.3.2024 klo 10.00–16.00
Paikka: Scandic Koskipuisto, Tampere

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat olla kehittämässä yhdistyksensä digitaalista toimintaa.

Yhdistystoiminta jatkaa digitalisoitumistaan. Tiedon saavutettavuus, etäosallistuminen, vaalit ja monet muut asiat hoituvat myös verkon yli. Järjestöosaajat-kokonaisuuteen kuuluvissa työpajakoulutuksissa tutustutaan tietoturvallisempiin, tehokkaampiin ja saavutettavampiin tapoihin toimia yhdistyksen arjessa. Osallistujamäärästä riippuen päivässä on useita rinnakkaisia työpajoja, joista osallistujat voivat valita tarpeellisimmat.

Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa kuvata pilvipalveluiden merkitystä yhdistyksen tietosuojalle sekä tiedonvälittymiselle.
Osallistuja osaa käyttää tekoälyä yhdistyksen jokapäiväisessä toiminnassa.
Osallistuja osaa hyödyntää erilaisia viestintävälineitä kokouskäytössä.

Kouluttaja Mika Ukkonen.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja ruokailut kurssipäivän aikana.

Järjestöt planeettaa pelastamassa -työpajapäivä

Aika: 14.9.2024 klo 10.00-16.00
Paikka: Helsinki

Kurssilla tunnistetaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia eri aloilla. Erityisesti kiinnitetään huomiota keinoihin, joilla järjestötoiminnassa voidaan sopeutua ilmastonmuutoksen sekä hillitä ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita kanavoidaan toivon vahvistamiseen ja toimintaan. Kurssi antaa uutta intoa ja merkitystä järjestötoiminnalle. 
 
Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa kuvata miten järjestötoiminnalla voidaan sopeutua ilmastonmuutokseen.
Osallistuja osaa kuvata miten järjestötoiminnalla voidaan hillitä ilmastonmuutosta.
Osallistuja osaa kanavoida järjestötoiminnan keinoin ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita toivoon ja toimintaan.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja tarjoilut kurssipäivän aikana.

Häirintäyhdyshenkilö ja turvallinen tila -verkkokoulutus

Aika: 5.11.2024 klo 9.30–11.00
Paikka: Koulutus pidetään Teamsissa

Koulutuksessa käsitellään häirintää ja epäasiallista toimintaa tilaisuuksissa, turvallisen tilan periaatteita ja yhdenvertaisuutta sekä niiden huomioimista tilaisuuksien järjestämisessä sekä toimintatapoja häirintätilanteissa. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat toimia tilaisuuksien häirintäyhdyshenkilöinä sekä läpikäydä siihen liittyviä ohjeistuksia tilaisuuksissa. 

Koulutus on suunnattu kaikille tilaisuuksien järjestämisen parissa toimiville. Kouluttajana toimii Inari Juntumaa. Koulutus maksaa 20 € / osallistuja. 

Osaamistavoitteet
Osallistujat osaavat keskusteluttaa turvallisen tilan periaatteista.
Osallistujat osaavat tunnistaa häirintätilanteet.
Osallistujat osaavat tukea häirintätilanteen osallisia.

Vapaaehtoisjohtaminen -työpajapäivä

Aika: 9.11.2024 klo 10.00-16.00
Paikka: Helsinki

Koulutus on tarkoitettu kaikille, joka haluavat olla kehittämässä yhdistyksestään innostavaa ja vaikuttavaa yhdistystä.

Vapaaehtoiset ovat järjestön aarre ja voimavara, imagon säteilevä lisä, uskottava elementti. Järjestöosaajat-kokonaisuuteen kuuluvissa työpajakoulutuksissa tutustutaan vapaaehtoisten johtamiseen, jotta vapaaehtoiset viihtyvät toiminnassa ja saavat järjestön kukoistamaan. Osallistujamäärästä riippuen päivässä on useita rinnakkaisia työpajoja, joista osallistujat voivat valita tarpeellisimmat.

Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa tunnistaa vapaaehtoistoimijat erilaisine osaamisineen ja kiinnostuksineen.
Osallistuja osaa motivoida ja huomioida vapaaehtoisia.
Osallistuja osaa hahmottaa yhdistyksen tarkoituksen ja valita niitä edistävät toimenpiteet.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja ruokailut kurssipäivän aikana.