Suomen Työväen Musiikkiliiton Uudenmaan piiri on aloittanut toimintansa vuonna 1926. Yhdistys toimii alueellaan kuorojen, orkesterien ja soittokuntien yhteistyöjärjestönä. Järjestämme erilaisia musiikkitapahtumia ja tuemme jäsenjärjestöjämme niiden omassa toiminnassaan. On tärkeää, että kaikilla kansalaisilla on mahdollisuus harrastaa musiikkia ja myös kehittyä harrastuksessaan. Työväenmusiikin sanoma on ajankohtainen aina.

Musiikki kuuluu kaikille

STM:n Uudenmaan piirillä on 22 jäsenjärjestöä. Jäsenjärjestöihimme kuuluu soittokuntia, orkestereita, kuoroja ja lauluyhtyeitä. Jokaiselle musiikin harrastajalle löytyy varmasti sopiva ryhmä. Eri ryhmien ohjelmisto painottuu hiukan eri tavalla, on sekä suuria että pieniä ryhmiä, sekä päivisin että iltaisin, usein tai harvoin kokoontuvia porukoita. Piirin alueella toimii jopa nuoriso-orkesteri. Musiikin harrastamisella on paljon tieteellisesti todistettua hyötyä niin aikuisille, lapsille kuin nuorillekin. Olemme iloisia siitä, että voimme tarjota ihmisille mahdollisuuden musiikin parissa toimimiseen varallisuudesta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta.

Piiri järjestää vuosittain kahdesta kolmeen tapahtumaa. Pyrimme järjestämään yhteiskonsertteja ajoittain myös muualla kuin Helsingissä, olemmehan koko Uudenmaan alueella toimiva järjestö. Piirin ryhmät esiintyvät myös laitoksissa, koska on tärkeää viedä musiikki sinne, mistä ihmisten on hankalahkoa päästä konsertteihin ja tapahtumiin. Omia musiikkijuhlia Uudenmaan piiri ei ole vähään aikaan järjestänyt, sen sijaan STM:n 90-vuotisjuhlat kesäkuussa 2010 järjestettiin Helsingissä.

STM:n Uudenmaan piiriä kattojärjestössämme STM:ssa edustavat Risto Lahti ja Jouko Terävä.

Piirin kotisivujen osoite on www.tyovaenmusiikki.fi.