Aitoon musiikkikurssien puhallinleiri järjestetään 24.6.−1.7.2024 Anna Tapion koululla Aitoossa Pälkäneellä.

Puhallinleiri alkaa siis heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja päättyy ma 1.7. pidettävään päätöskonserttiin.

Puhallinleirille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset puhallin- tai lyömäsoitinten harrastajat. Leirille voi tulla myös ilman aiempaa soittokokemusta aloittamaan soittoharrastuksen minkä ikäisenä tahansa tai vaikkapa aloittamaan uuden lisäsoittimen soittamisen.

Puhallinleirin opetus

Puhallinleirin opetuksen pääpaino on orkesterisoitossa. Leirillä on neljä eritasoista puhallinorkesteria, joihin leiriläiset osallistuvat soittokokemuksensa mukaan:

A-orkesteri: edistyneimmät soittajat
B-orkesteri: n. 3−6 vuotta soittaneet
C-orkesteri: n. 1−2 vuotta soittaneet
D-orkesteri: vasta-alkajat

Orkesterit harjoittelevat kaksi kertaa päivässä. Leiriläiset voivat halutessaan soittaa useammassakin orkesterissa.

Orkesterisoiton lisäksi leirillä on henkilökohtaisia soittotunteja. Jokainen leiriläinen saa oman instrumenttinsa yksilöopetusta 6 x 30 minuuttia leirin aikana. Lisämaksusta on mahdollista saada pidennetyt soittotunnit (soittotuntien pituus 45 minuuttia). Pitempiä soittotunteja suositellaan erityisesti soittoharrastuksessaan pitemmällä oleville soittajille.

Soittotunneilla keskitytään jokaisen osallistujan henkilökohtaiseen tilanteeseen. Opettajilta voi saada apua ja vinkkejä jokapäiväiseen harjoitteluun, sooloteokseen tutustumiseen tai vaikka orkesterissa soitettavien kappaleiden stemmoihin. Lisämaksusta soittotunteja voi saada useammassakin instrumentissa. Leirillä tarjotaan opetusta seuraavissa soittimissa: huilu ja pikkolo, klarinetti, oboe, fagotti, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, tuuba ja lyömäsoittimet. Lisäksi opetusta on lisämaksusta mahdollista saada laulussa (3 x 30 min).

Oman soitonopettajan johdolla on aamuisin aamulämmittelyt (30 min). Leirillä on myös kamarimusisointimahdollisuus pianistin kanssa.

Puhallinleirin opettajat ja kapellimestarit

Puhallinleirin opettajat ja kapellimestarit löytyvät Henkilökunta-sivulta.

Leiriorkestereita johtavat myös kapellimestarikurssien osanottajat.

Konsertit

Puhallinleirin aikana järjestetään useita konsertteja. Lue lisää Konsertit-sivulta!

 

Puhallinleirin osallistumismaksut

Osallistumismaksu (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat)
610 €
Osallistumismaksu alle 12-vuotiaille
560 €
Osallistumismaksu alle 6-vuotiaille* 240 €
STM:n jäsenryhmien jäsenille  
Osallistumismaksu (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat) 570 €
Osallistumismaksu alle 12-vuotiaille 520 €
Osallistumismaksu alle 6-vuotiaille* 200 €
Lisähinnat  
Lisäsoitin 6 x 30 min 160 €
Pidemmät (45 min) soittotunnit
80 €
Laulutuntipaketti 3 x 30 min 80 €

 
Osallistumismaksu sisältää opetuksen (soittotunnit yhdessä soittimessa 6 x 30 min, orkesterit, säestystunnit yms. opetuksen) sekä täysihoidon (ruokailut ja majoitus 2–3 hengen huoneissa Anna Tapion koululla). *Alle 6-vuotiaiden majoittuminen huoltajan kanssa samassa huoneessa.

Jos haluat osallistua kursseille ilman majoitusta, voit kysyä kurssihintoja ateriapaketilla STM:n toimistosta (info tai p. 050 414 3442).

Yhden hengen huoneessa yöpyminen on mahdollista lisämaksusta (120 €). Yhden hengen huoneita on kuitenkin rajoitettu määrä, joka varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lisätuntipaketteja on tarjolla rajoitettu määrä.

Ilmoittautuminen

Aitoon musiikkikurssien ilmoittautuminen on päättynyt. Yksittäisiä kurssipaikkoja ja peruutuspaikkoja voi tiedustella Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta.

Puhallinleirin osanottajille lähetetään viimeistään viikolla 24 kurssikirje ja lasku kurssimaksusta.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutukset maksutta vain pätevistä syistä (ns. force majeure, sairastuminen), muista syistä peruutusmaksu on 120 €. Ennen ilmoittautumisajan päättymistä peruutus on maksuton. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, peritään osallistumismaksu kokonaisuudessaan.

Peruutukset Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistoon p. 050 414 3442 tai info.

Lisätietoja

Lisätietoja Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta. Lisätietoja saa myös Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 050 414 3442 / 040 702 3470 tai info.