Etä-Aitoon musiikkikursseilla järjestetään instrumenttiopetusta 23.–28.6.2020.

Etäopetusta voi saada seuraavissa puhallinorkesterin soittimissa:

  • huilu
  • oboe
  • saksofoni
  • käyrätorvi
  • trumpetti
  • pasuuna
  • baritonitorvi
  • lyömäsoittimet

Lisäksi etäopetusta voi saada laulussa.

Instrumenttiopettajat löydät Henkilökunta-sivulta

Tarvittava laitteisto

Tunnit järjestetään etäopetuksena pääosin Zoom-sovelluksen kautta (ohjeita sovelluksen käyttöön ennen kurssia lähetettävässä kurssikirjeessä). Tuntien ajankohdat ja käytettävät ohjelmistot sovitaan opettajan kanssa. Oppilaalla tulisi olla jokin älylaite (puhelin tai tabletti) tai tietokone video- ja ääniyhteydellä ja mahdollisimman stabiili internetyhteys.

Opetussisältö

Instrumenttiopetus sisältää etäopetuksena 180 min yksityisopetusta (esim. 6 x 30 min tai 4 x 45 min, sovitaan opettajan kanssa) sekä 90 min ryhmäopetusta (esim. 2 x 45 min). Laulussa opetukseen kuuluu vain yksityisopetus (180 min) etäopetuksena.

Soitto- ja laulutunneilla keskitytään jokaisen osallistujan henkilökohtaiseen tilanteeseen. Opettajilta voi saada apua ja vinkkejä vaikkapa jokapäiväiseen harjoitteluun tai omaan ohjelmistoon tutustumiseen. Ryhmätuntien aiheet valmistelee jokainen opettaja omalle oppilasryhmälleen. Ryhmätunnit eivät pääsääntöisesti ole soittamisen ohjausta tai kamarimusiikkia, vaan muuten soittamiseen / musiikin harrastamiseen liittyvää opetusta.

Kurssin kohderyhmä

Soittotunnit sopivat kaiken ikäisille, mutta kaikkein pienimpien oppilaiden kanssa olisi hyvä olla aikuinen paikalla varsinkin teknisten asioiden takia. Soittamisen aloittamista emme etä-Aitoon musiikkikurssien kautta suosittele.

Lisäpaketit

Voit valita lisämaksusta kurssisi oheen lisätuntipaketteja yhdessä tai useammassa soittimessa tai laulussa. Kussakin oppiaineessa voi saada etäopetusta 180 min tai 90 min. Tuntipaketti jaetaan 3060 minuutin mittaisiin oppitunteihin opettajan kanssa sovittavalla tavalla.

 

Kurssihinnat  
Instrumenttiopetus (puhallin- ja lyömäsoittimet)
100 €
Instrumenttiopetus (laulu) 80 €
Instrumenttiopetus STM:n jäsenryhmien jäsenille 80 €
Lisähinnat  
Tuntipaketti* 180 min
80 €
Tuntipaketti* 90 min
50 €


* Tuntipaketin valikoima: laulu, huilu, oboe, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi ja lyömäsoittimet. Tuntipaketteihin ei sisälly instrumenttiopetuksen ryhmäopetus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu instrumenttiopetukseen!

Huom! Ilmoittautuminen on päättynyt 8.6.2020. Vapaita kurssipaikkoja (peruutuspaikkoja) voi kysellä Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 010 322 6644 tai info.

Ilmoittautuminen on sitova. Etä-Aitoon musiikkikursseilla on rajallinen määrä paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssien osanottajille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja lasku kurssimaksusta. Kurssipaikan voi vahvistaa maksamalla kurssilaskun eräpäivään mennessä.

Peruutusehdot

Mikäli ilmoittautumisen joutuu perumaan (pätevät syyt perua: force majour, lääkärintodistus) ilmoittautumisajan päätyttyä, on peruutusmaksu 20 €. Peruutukset Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistoon p. 010 322 6644 tai info.

Lisätiedot

Lisätietoja etä-Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta. Lisätietoja saa myös Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 010 322 6644 tai info.

Trumpetisti Mikael Topi on viimeiset kolme vuotta opettanut päätoimisesti Pirkan opistossa ja Valkeakosken musiikkiopistossa. Opetustyöt ovat olleet osa muusikon työtä kuitenkin jo opiskeluajoista lähtien. Freelance-trumpetistin töitä opetustyön lisänä on ollut mm. Pori Sinfonietassa, Oulu Sinfoniassa, Tampereen Työväen Teatterissa ja monissa pienemmissä kokoonpanoissa musiikin eri tyylien välillä vaihdellen. Ennen päätoimista opettamista Mikael soitti pitkään Laivaston soittokunnassa ja Kaartin soittokunnassa. Vaskikvintetti Quinsonitus Turusta on ollut pitkään tärkeä kamarimusiikkikokoonpano ja sen lisäksi hän soittaa myös mm. Tampere Big Bandissä. Mikael valmistui trumpetinsoiton opettajaksi Pirkanmaan AMK:sta.

Opetustyössä ehdottomasti hienointa on nähdä ja kuulla oppilaan edistyminen ja oivallukset sekä soittotekniikassa, että kappaleiden eloon herättämisessä! Uuden oppiminen motivoi ja innostaa nuoria soittajia ja pidän oppimisen kannalta hyvin tärkeänä myös yhteismusisointia. Vaikka valmistuin ammattiin klassiselta puolelta trumpetissa, niin monipuolinen musiikin soittaminen on kulkenut mukana koko ajan. Trumpetti on siitä hieno soitin, että se sopii ja sitä tarvitaan monessa musiikkityylissä.

Timo Lehtovaara on Keski-Suomesta, Saarijärveltä maailmalle lähtenyt musiikinopettaja, kuoronjohtaja, sovittaja ja muusikko. Lehtovaara on johtanut useita kuoroja, mm. perustamaansa Kamarikuoro Kampin Laulua, Suomen kanttorikuoroa, Cantabile-kuoroa, Mieskuoro Laulun Ystäviä, Lauluyhtye Pavanea sekä CCA-sinfoniakuoroa. Tällä hetkellä hän johtaa Turun konservatorion kamarikuoroa.

Lehtovaaran kynästä on syntynyt myös lukuisa määrä sovituksia erilaisille kokoonpanoille, lauluyhtyeistä sinfoniaorkesteriin. Hän on myös opettanut kuoronjohtoa ja sovittamista Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla sekä useilla lyhytkursseilla. Sulasol julkaisi 2014 Lehtovaaran Sovitusoppaan, josta onkin tullut perusteos kaikille sovittamisesta kiinnostuneille.

Päätyönään Lehtovaara toimii Turun Puolalanmäen musiikkilukion lehtorina. Hän johtaa koulussa kahta kuoroa ja orkesteria sekä opettaa musiikin historiaa, sekä organisoi koulussa erilaisia projekteja laidasta laitaan.

Kuva: Alina Ainola

Jenni Halonen on joensuulaislähtöinen huilisti (vähän myös saksofonisti) ja musiikkipedagogi. Jenni on opettanut huilunsoittoa Pirkanmaan seudulla ja Viljandin musiikkikoulussa Virossa ja työskennellyt muun muassa teatterimuusikkona. Hän on myös opiskellut saksofonin soittoa Markku Rinta-Pollarin oppilaana Jyväskylässä ja Alexander von Hagken opissa Münchenissä.

Tällä hetkellä Jenni suorittaa maisteriopintoja ja syventyy aikamme musiikkiin Norbotten Neo -ensemblen akatemiassa Ruotsissa. Hän kuuluu myös nykymusiikkia esittävän Tampering ensemblen soittajistoon.

Haloselle ikimuistoisimpia oppimiskokemuksia mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla ovat tarjonneet Michael Faust, Felix Renggli, Sami Junnonen ja Eeva Heikkilä. Opettamisessa Jennin mielestä hienointa on mahtavat oppilaat! Uuden oppiminen ja oivallukset ovat ehtymätön voimavara ja inspiraation lähde. Vapaalla hänen harrastuksiinsa kuuluu pilates ja tanssi.

Musiikkipedagogi (AMK) Maisa Pasila aloitti elokuussa 2019 työnsä huilunsoiton lehtorina Kankaanpään musiikkiopistossa. Aiemmin hän on toiminut huilistina ja pikkolistina muun muassa Kaartin soittokunnassa ja opettanut huilunsoittoa Etelä-Pohjanmaalla ja pääkaupunkiseudulla.

Maisa on Pohjois-Kymen musiikkiopiston kasvatteja. Musiikkiopiston jälkeen hän suoritti naisten vapaaehtoisen asepalveluksen Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnassa. Huilunsoiton opettajaksi Maisa on valmistunut Metropolia ammattikorkeakoulusta. Lisäksi hän on hakenut oppia huilunsoittoon ja pedagogiikkaan Lahden Ammattikorkeakoulusta ja Helsingin yliopistosta. Huilunsoiton opettajina Maisalla on ollut muun muassa Anja Voipio-Mansnerus, Eeva Heikkilä ja Rainer Risberg.

Maisa tutustui Aitoon musiikkikursseihin viime kesänä (2019) ottaessaan osaa kapellimestarikurssille. Hän ihastui Aitoon miljööseen, tunnelmaan ja korkeatasoiseen opetukseen. Nyt hän iloitsee mahdollisuudesta osallistua kurssille opettajan roolissa ja toivottaa tervetulleeksi mukaan kaiken ikäiset huilunsoiton harrastajat!