viikko 7: Satumaa naiskuorolaulajille!

Tämän viikon #harrastankotona #övarhemma -tehtävä on poikkeuksellisesti naiskuorolaulajille erityisen sopiva. Jos sinulla on kotona Unto Monosen Satumaa-nuotit (sov. Ilkka Kuusisto, Warner Chappell Music Finland Oy), voit ottaa ne esiin ja laulaa kuoronjohtaja Martina Lindbergin johdolla. Kyseessä on harjoitustarkoitukseen tehty video, jota on käytetty Finlands svenska sång- och musikförbundin sisäisessä kuoroharjoitustilanteessa. Videon opetuskieli on ruotsi. Satumaa – siellä huolet huomisen voi jäädä unholaan. Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 6: Toiminnallinen äänenkäyttötuokio

Sulasol tarjoaa toiminnallisen äänenkäyttötuokion laulupedagogi Mari Koistisen kanssa! Videoon pääset tästä linkistä.

viikko 5: Kysely Suomen luonnon päivän -tempaukseen osallistumisesta

Frank Tichellin teos In C-Dorian sopii kaikentasoisille soittajille ja laulajille, ja teoksen voi harjoitella kotona. Harrastan kotona -toiminnassa kysytään tällä viikolla, että poistutaanko kotoa ja musisoidaan yhdessä Suomen luonnossa 28.8.2021? Pääset vastaamaan kyselyyn ja lukemaan lisätietoja tästä linkistä!

viikko 4: Tietokilpailu musiikin harrastusjärjestöjen tapahtumista

Tutustu musiikin harrastusjärjestöjen toistuviin tapahtumiin osallistumalla yhteiseen tietokilpailuun! Vastausaika päättyy su 31.1.2021. Yhteystietonsa jättäneiden osallistujien kesken arvotaan lehden vuosikerta, jonka voi valita järjestöjen julkaisemista lehdistä. Tietokilpailuun pääset tästä linkistä.

viikko 3: Musiikin voima

Suomen Kirkkomusiikkiliitto muistuttaa, että musiikin voima on suuri. Musiikki luo hyvinvointia sekä musisoijille että kuulijoille. Voisitko sinä ojentaa jollekin musiikillisen lahjan?

viikko 2: Toteuta soitinrakennuspaja!

Puhallinsoitinten soittaminen on iloinen asia! Suomen Puhallinorkesteriliiton video antaa sinulle ideoita soitinrakennuspajan toteuttamiseen ihan kotonasi.

viikko 1: Nuotinluku ja johtajan seuraaminen

Mitä kannattaa huomioida, kun saat uuden kappaleen eteesi ja pitäisi alkaa lukea nuotteja ensinäkemältä? Entä voisiko johtajasta olla tässä jotain apua? Tule seuraamaan videota aiheesta, jossa käydään läpi johtajan seuraamisen ja nuotinluvun periaatteita! Videoon pääset tästä.

viikko 52: Joulutervehdys

Julhälsning från Finlands Svenska Kyrkosångsförbund / FSKSFn joulutervehdys

viikko 51: Osallistu joululauluvisaan!

Nyt on aika testata, miten joululaulujen sanat on hallussa ja kuinka tuttuja joulun ajan perinteet sinulle ovat. Osallistu siis Suomen Puhallinorkesteriliiton joululauluvisaan täällä!

viikko 50: Ota vastaan virsienopiskeluhaaste!

Sata vuotta sitten virret olivat koko kansalle tutuimpia lauluja. Kuinka monta virttä sinä osaat? Ota vastaan Suomen Kirkkomusiikkiliiton virsienopiskeluhaaste!

viikko 49: Osallistu etäkoulutukseen!

Suomen Työväen Musiikkiliitto järjestää maanantaina 30.11. klo 17–19 etäkoulutuksen konserttien tuottamisesta. Koulutus on suunnattu kaikille musiikinharrastajille, jotka osallistuvat konserttien järjestämiseen eli jaossa on hyödyllistä tietoa kaikille!

viikko 48: Tehtävä nuotinlukuoppaasta

Sulasolin julkaisemalla videolla kapellimestari ja kuoronjohtaja Satu Simola luo pientä askaretta kuorolaulajille kirjoittamansa Luen laulaen -oppaan pohjalta.

viikko 47: Osallistu suomenruotsalaisten suurimpaan virtuaalikuoroon!

Finlands svenska sång- och musikförbund kutsuu kaikki Suomen kuorolaulajat laulamaan Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnin ruotsiksi suomenruotsalaisten suurimpaan virtuaalikuoroon. Videot tulee palauttaa viimeistään pe 20.11. klo 23.59.

viikko 46: Tietokilpailu musiikin harrastusjärjestöjen toiminnasta

Tutustu musiikin harrastusjärjestöjen toimintaan osallistumalla yhteiseen tietokilpailuun! Vastausaika päättyy su 15.11.2020.