Haluatko tutustua omaan ääneesi ja toimia yhdessä muiden kanssa? Haluaisitko rohkaistua esiintymään ja pohtimaan yhteiskunnallisten aiheiden käsittelyä musiikin ja äänen keinoin? Työväen Sivistysliiton Laulu ottaa kantaa -työryhmä järjestää keväällä 2023 matalan kynnyksen kuorotoimintaa, johon kuka tahansa voi hakea omalla ainutlaatuisella äänellään. Nuotinlukutaitoa tai esiintymiskokemusta ei edellytetä.

Kuoro luo yhdessä ryhmälle tärkeästä asiasta kantaaottavan esityksen, joka sisältää ääni-improvisaatiota ja suomalais-ugrilaista kansanlaulua. Kevään harjoitukset huipentuvat esiintymiseen Vaasan kuorofestivaaleilla, jotka järjestetään 18.–21.5. Esiintymispäivä täsmentyy kevään aikana. Työpaja on osallistujille maksuton ja siihen sisältyvät Vaasan kuorofestivaalien matkat ja majoitukset.

Ryhmän ohjaajana toimii laulu- ja jouhikkoperinteen taitaja, ihmisäänitaiteilija, opettaja ja monitaiteellinen esiintyjä Outi Pulkkinen, joka johdattelee ryhmää kokonaisvaltaisin ja rohkaisevin metodein oman ja yhteisen äänen äärelle. Ryhmän tapaamisissa tutustutaan äänen kehollisuuteen, ihmisäänen ulottuvuuksiin ja yhdessä ääniteoksen muodostamiseen matalan kynnyksen harjoitteilla ja noudattamalla turvallisemman tilan periaatteita.

Kuorotyöpajaan valitaan 12 osallistujaa. Ryhmä kokoontuu kymmenen kertaa kevään aikana Teatterikorkeakoulun tiloissa Helsingissä. Osallistujat valitaan motivaatiokysymysten perusteella. Valinnassa painottuu myös sitoutuminen harjoitteluun ja esitykseen.

Ryhmän kokoontumiset
Torstait 2.3., 9.3., 16.3., 30.3., 13.4., 20.4., 27.4.4.5.,11.5. klo 17­–19.30
Keskiviikko 5.4 klo 17–19.30
Lauantai 25.3. klo 10–15
Paikka: Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Helsinki

Hakuohjeet ja lisätiedot
Kuorotyöpajan haku on avoinna 30.1.2023 asti verkossa: www.tsl.fi/kuoro

Lisätiedot
kulttuurituottaja Jaakko Suni, jaakko.suni(at)tsl.fi, p. 040 865 7576  
kulttuurituottaja Riina Näsi, p. 040 778 8180 riina.nasi(at)ksl.fi    

Kuorotyöpajan tuottaa Työväen Sivistysliitto TSL ja KSL-opintokeskus. Työpaja on osa Laulu ottaa kantaa -yhteistyöverkostoa.