Finlandia-hymni – sata laulajaa sadassa kirkossa on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017

Kanttori, säveltäjä Petter Ohls on tehnyt aloitteen ’Sata kuorolaista sadassa kirkossa’ tai ’Juhla-Finlandia’, jossa tavoitteena on saada sadan laulajan kuorot laulamaan Finlandia-hymni mahdollisimman monessa kirkossa itsenäisyyspäivän jumalanpalvelusten alkuun. Ohls on myös toteuttanut hankkeen verkkosivun, josta löytyy aiheesta lisätietoa: www.satalaulajaasadassakirkossa.fi.

Tavoitteena on siis esittää Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni itsenäisyyspäivänä 6.12.2017 jumalanpalvelusten alussa mahdollisimman monessa kirkossa mieluiten sadan hengen kuorojen toimesta. Pienemmätkin kuorot toki käyvät. Tärkeintä on luoda nyt satavuotisjuhlavuonna itsenäisyyspäivän perinteisiin hetkiin, kuten jumalanpalveluksiin, jokin erityinen ja samalla suomalaisia eri puolilla maata yhdistävä elementti, joka tässä tapauksessa olisi Finlandia. Samalla toteutuu erinomaisesti juhlavuoden pääteema Yhdessä.

Finlandian paikka Suomen satavuotisjuhlajumalanpalvelusten alkusoittona on myös perusteltavissa – onhan se kuin rukous isänmaan puolesta, ja toisaalta yksi suomalaisten rakkaimmista sävellyksistä.

Hanke on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Suomi 100 -organisaatio kerää tietoja seurakunnista ja kirkoista, joissa tämä aloite on toteutumassa, ja kuoroista, jotka osallistuvat esiintymisiin. Tietoja sekä yhteystiedot mahdollisia mediatiedusteluja varten voi lähettää osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..