Uusimman jäsenkirjeen voit lukea tästä. Vanhemmat löydät sivun alaosasta vuosittain ryhmiteltynä.

Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry
JÄSENKIRJE 1/2017
Tampere 23.2.2017

Arvoisat Musiikkiliittomme jäsenet,

hyvää alkanutta Suomi 100 -juhlavuotta! Kuluva vuosi tuo tullessaan mahtavan määrän kulttuuritapahtumia. Musiikkiliittona haluamme myös olla mukana juhlahumussa niin täällä toimistolla kuin jäsenryhmiemmekin kautta. Samaan aikaan valmistelemme jo tulevaa liittomme omaa 100-vuotisjuhlaa, jota vietetään vuonna 2020.

Tämä kirje lähetetään vain Teille, yhteyshenkilöillemme, joten toivomme että välitätte kirjeen kaikille ryhmänne jäsenille ja johtajille. Jäsenkirje on luettavissa myös STM:n internetsivuilla. STM-info -alalehdeltä löytyy kohta jäsenyys ja sieltä jäsenkirjeet.

Haluamme toivottaa kaikille antoisaa juhlavuoden alkua ja aurinkoisia alkukevään päiviä!

TSL

Vuoden 2017 TSL-tuen jakopäätöksistä on tulossa tietoa maaliskuun aikana. Tänään ilmestyneessä Työväen Sävel -lehdessä on tarkempaa tietoa tuen käytännön asioista mm. raportoinnista.

Jäsenmaksut

Vuoden 2017 jäsenmaksut kerätään helmi-maaliskuussa 2017. Samalla laskulla kerätään sekä liiton jäsenmaksut että piirikohtaiset jäsenmaksut, jotka liitto tilittää eteenpäin piireille. Jäsenmäärät ilmoitetaan jäsenmaksulaskutusta varten internetlomakkeella 15.3. mennessä.

Lomake on avoinna STM:n internetsivuilla osoitteessa www.musiikkiliitto.fi > STM‐info > Jäsenyys > Ilmoita jäsenmäärät.

Toimintatietojen keräys

Keräämme tietoa jäsenryhmien toiminnasta. Käykää täyttämässä lomake STM:n internetsivuilla osoitteessa www.musiikkiliitto.fI > STM-info > Jäsenyys > Toimintailmoitus 2016. Lomakkeessa kysytään tietoja muun muassa harjoituksista, konserteista ja matkoista.

Ryhmien yhteystiedot

STM:n sääntöjen mukaan jäsenyhdistys on velvollinen toimittamaan vuosittain Liitolle jäsenyhdistyksen puheenjohtajan, taiteellisen johtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan yhteystiedot. Ajantasaiset tiedot voi päivittää internetsivuilta löytyvän lomakkeen kautta www.musiikkiliitto.fi > STM‐info > Jäsenyys > Jäsentietolomake. Yhteystiedot voi päivittää myös puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse.

Pyydämme ilmoittamaan jäsenryhmällenne ainakin yhden sähköpostiosoitteen, johon voimme lähettää sähköiset tiedotteet. Jäsenkirjeet ovat aina luettavissa myös liiton internetsivuilla.

Jäsenkysely

Keväällä 2017 toteutetaan STM:n jäsenkysely. Kyselyllä pyritään kartoittamaan jäsenistön tarpeita ja toiveita. Jäsenkysely tulee Musiikkiliiton internetsivuille www.musiikkiliitto.fi/jasenkysely.

STM:n musiikkikurssit

STM:n musiikkikurssit järjestetään tänä vuonna samaan aikaan Aitoossa Pälkäneellä! Toivomme kurssien antavan toisilleen lisämaustetta ja synergiaa. Tarjolla on tuttuun tapaan puhallinleiri ja kapellimestarikurssit sekä kuoronjohto- ja kuorolaulukurssit. Luvassa on musisointia ja yhdessäoloa kaiken ikäisille! Tervetuloa mukaan. Yksityiskohtaisempaa tietoa kursseista tulee myöhemmin internetsivuillemme, Facebookiin sekä sähköpostilla.

STM-puhallinleiri ja kapellimestarikurssit 27.6.–4.7.2017

Paikka: Anna Tapion koulu, Aitoo, Pälkäne
Ilmoittautumiset 15.5. asti osoitteessa www.musiikkiliitto.fi/puhallinleiri

Suomen Työväen Musiikkiliiton Puhallinleiri ja kapellimestarikurssi 2017 vaihtavat maisemaa tämän kesän ajaksi. Valitettavasti Murikanrannalla ei ollut mahdollisuutta tarjota meille tiloja koko viikon kurssia varten, joten toimiston väki etsi tiloja ja toiminnanjohtajakaksikkomme (Marjukka Manner ja opintovapaalla oleva Hanna Lehtonen) kiersi ahkerasti ympäri Suomea sopivan paikan löytämiseksi. Kurssipaikaksi valikoitui Anna Tapion koulu Aitoossa Pälkäneellä. Kurssiajankohtana säilyy perinteinen viikko heti keskikesän juhlan jälkeen: aloitamme tiistaina 27. kesäkuuta ja viikon ahkeroinnin päätteeksi grande finale on tiistaina 4. heinäkuuta. “Evakkoleirimme” teemana on tietenkin Suomi 100!

STM:n kuoronjohto- ja kuorolaulukurssit 28.6.–4.7.2017

Paikka: Anna Tapion koulu, Aitoo, Pälkäne
Ilmoittautumiset 15.5. asti osoitteessa www.musiikkiliitto.fi/kuorokurssit

Kuoronjohtokurssi on tarkoitettu kaikille kuoronjohdosta kiinnostuneille, niin kuorojen varajohtajille kuin kuorolaulajillekin. Kuoronjohtokurssilla on kaksi eritasoista ohjelmistoa, joten kurssilta saat varmasti oppia, olit sitten aloittelija tai jo kokenut konkari, myös kuoronjohtajina jo työskentelevät voivat tulla kurssille hakemaan lisäoppia!

Kuorolaulukurssille voivat osallistua kaikki kuorolaulusta kiinnostuneet aikuiset, jotka haluavat syventää osaamistaan kuorolaulussa tarvittavissa taidoissa.

NASOM

Yhteislaulunuottien kimppatilaus onnistui mainiosti ja nuotit ovat tavoittaneet soitto- ja laulujuhlille lähtijät. Yhteislauluina ovat John Lennonin Imagine ja Oscar Gyldmarkin Det er Norden. Kuten olette varmaan jo huomanneet, laulut ovat sekakuorosovituksia. Mikäli lähtijäryhmä on esimerkiksi naiskuoro, on tarkoitus, että siinä tapauksessa lauletaan sopraano- ja alttostemmat, mieskuorossa taas lauletaan tenori ja basso. Det er Norden on tietojemme mukaan tarkoitus laulaa kaikilla sovitukseen merkatuilla pohjoismaisilla kielillä, eli suomeksi, norjaksi, ruotsiksi, tanskaksi sekä islanniksi. Imagine lauletaan englanniksi. Juhlien yhteydessä on tarkoitus järjestää Suomi100-konsertti, jonka tarkempi ohjelma sekä yhteislaulut selviävät piakkoin, infoamme tästä kun tiedot varmistuvat meille. STM:n toimisto on lähettänyt tammikuussa myös sähköpostitse NASOM-yhteyshenkilöille infokirjeen tämänhetkisistä tiedoista NASOMia koskien. Pyrimme pitämään lähtijäryhmät ajan tasalla yhteyshenkilöiden kautta. Toimistolta tullaan jakamaan tietoa kevään aikana sitä mukaa, kun sitä saapuu lisää, joten tarkkailkaa sähköpostianne.

Ilmoita ryhmäsi tapahtumat ja konsertit työväenlikkeen 100 itsenäisyyden vuotta -sivuston tapahtumakalenteriin

Tänä vuonna 2017 vietetään itsenäisen Suomen suurta juhlavuotta. Lisäksi seuraavana vuonna vietetään sisällissodan muistovuotta. Myös suomalainen työväenliike on ryhtynyt yhteisvoimin valmistautumaan merkkivuosien viettoon. Osoitteessa www.tyovaenliike.fi toimii sivusto, jossa halutaan tuoda esiin työväenliikkeen roolia Suomen 100-vuotisen historian eri vaiheissa. Tähän liittyen sivustolla toimii myös tapahtumakalenteri, johon eri tahot voivat ilmoittaa tapahtumiaan. Tähän liittyen Te, hyvät jäsenryhmämme, voitte myös ilmoittaa esimerkiksi Suomi 100 -teemalla varustettuja musiikkitapahtumianne. Tätä kautta ryhmänne ja liittomme saa myös näkyvyyttä juhlavuosien tapahtumien tiimoilta. Voitte tutustua aiheeseen ja ilmoittaa tapahtumanne osoitteessa www.tyovaenliike.fi. Tapahtuman ilmoitus tehdään samalla sivustolla: > Tapahtumat > Ilmoita juhlavuoden tapahtumasta.

Puhallinorkestereiden suomenmestaruuskilpailut Turussa

Turun konservatorio järjestää puhallinorkestereiden SM-kilpailut 22.–23.4.2017. Kilpailut pidetään vanhaan telakkahalliin restauroidussa Sigyn-salissa. Kilpailu käydään neljässä eri sarjassa: A-sarja, B-sarja, C-sarja ja vapaa sarja. Vapaavalintaisessa ohjelmaosuudessa kannustetaan huomioimaan Suomi 100 -juhlavuosi. Kilpailutapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy. Lauantai-iltana 22.4. on luvassa gaalakonsertti Turun konserttitalossa. Liput 17,50 €.

Turun konservatorio järjestää kilpailut yhteistyössä puhallimusiikkiliittojen, Finlands svenska sång- och musikförbund (FSSMF), Soitinmusiikkiliitto (Soli), Suomen Puhallinorkesteriliitto (Spol) ja Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM), kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.posmk.fi.

Työväen Sävel

Työväen Sävel -lehti ilmestyy vuonna 2017 seuraavasti:

Nro Ilmestyy Aineistopäivä
1/2017 23.2.2017 30.1.2017
2/2017 26.4.2017 31.3.2017
3/2017 26.9.2017 25.8.2017
4/2017 1.12.2017 2.11.2017

Jäsenryhmien kirjoituksia julkaistaan edelleen lehdessä. Tekstit toimitetaan sähköpostitse lehden päätoimittajalle (marjukka.manner) viimeistään aineistopäivään mennessä. Lehden toimitus valikoi julkaistavat tekstit sekä pidättää oikeuden lyhentää ja muokata lähetettyjä tekstejä.

Lukijat voivat myös toivoa toimiston henkilökunnalta Työväen Sävel -lehteen juttuja itseään kiinnostavista aiheista. Pyrimme lehteä kootessamme aina mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan näitä toiveita. Juttutoiveet voi lähettää lehden päätoimittajalle (marjukka.manner).

STM:n jäsenryhmillä on myös mahdollisuus ostaa mainostilaa lehdestä 50 % alennuksella normaaleista ilmoitushinnoista. Alennushintaiset mainokset edellyttävät kuitenkin ilmoitustilavarausta 6 viikkoa ennen lehden ilmestymispäivää. Mainoshinnat löytyvät lehden mediatiedoista STM:n internetsivuilta. Niitä voi myös tiedustella toimistolta sähköpostitse tai puhelimitse (aino.palosaari / 050 551 8978). Mikäli jäsenryhmällä ei ole mahdollisuutta valmiin ilmoitusmateriaalin toimittamiseen, veloitetaan ilmoituksen valmistamisesta lisähinta.

Jäsenryhmät voivat myös lähettää maksutta tietoja konserteistaan sekä lehden konserttikalenteriin että liiton internetsivuille laitettavaksi. Katso ohjeet konserttitietojen lähettämiseen liiton internetsivuilta (www.musiikkiliitto.fi > Tapahtumat > Konserttikalenteri).

Toimiston aukiolo 27.2.–3.3.2017

Toimistomme on suljettuna viikolla 9, 27.2.–3.3.2017, talviloman ajan. Viikolla 10 toimisto on jälleen avoinna normaalisti ma, ti ja to klo 10–15 sekä keskiviikkona klo 13–17.

Toiminnanohjausjärjestelmän muutos toimistolla

Toimistollamme on käynnissä toiminnanohjausjärjestelmän muutosvaihe. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme ottamassa parhaillaan käyttöön uutta tietokantajärjestelmää, johon siirrämme esimerkiksi ryhmien ja piirien yhteystiedot vanhasta järjestelmästä. Muutostyö voi aiheuttaa hetkellisesti joitakin sekaannuksia esimerkiksi Työväen Sävelen postituksessa. Pahoittelemme mikäli tällaista on aiheutunut vuoden ensimmäisen lehtemme osalta.

 

Terveisin,
Suomen Työväen Musiikkiliitto (STM) ry
Marjukka Manner
Aino Palosaari
Annika Granlund

Hämeenpuisto 33 B 26, FI-33200 Tampere
+358 10 322 6644, fax +358 10 322 6640
www.musiikkiliitto.fi

Jäsenkirjeet vuosittain

2016 2015 2014 2013 2012 2011