Uusia nuotteja kuoroille

Kolmiosainen sarja Elämää vain... Kari Pappiselta kuvaa Jaakko Antero Ojatalon oivaltavin tekstein miehen elämän eri puolia kuten uhoa ja rappiota, kovakalloisuutta tai läheisyyden kaipuuta kyynelten lävitse ja samalla ironinen huumorinpilke suunpielissä. Soveltuu pienemmällekin SAB-kokoonpanolle. Osat: Askelmerkki, Lähimmäinen ja Luulisi Äijän. Kesto 7 min. Hinta 5,30 €/kpl.

Juice Leskisen Sika on oivaa ohjelmistoa viihteelliseen joulukonserttiin. Marja Ikosen sovituksen voi esittää joko naiskuorolla tai lauluyhtyeellä. Sovitus ei päästä esittäjiään siitä mistä karsinan aita on matalimmillaan, vaan rimaa on nostettu. Mukaan mahtuu barokkia ja oopperaa, kehorytmiikkaa ja vaihtuvia tahtilajeja, raikkaita sointuja ja polyrytmiikkaa, karikatyyrejä eri laulutyyleistä sekä rennon letkeää lattarifiilistä! Nuotin hinta on 4,20 € / kpl.

Iki-ihana, kaikkien tuntema Konsta Jylhän Joululaulu löytyy nyt naiskuorosovituksena STM:n valikoimista. Sovituksen on tehnyt Marja Ikonen. Kokoonpano on SSAA ja sopraanot pääsevät välillä laulamaan solistisia osuuksia. Nuotin hinta on 4,20 € /kpl.

Cecilia Damströmin Kielikurssi koostuu kahdesta humoristisesta kappaleesta kaksiääniselle diskanttikuorolle. Sarja on sävelletty alun perin lapsikuorolle, mutta sopii hyvin myös naiskuoron esitettäväksi vaikkapa konsertin kevennysnumerona. Hevonen on häst perustuu perinteiseen loruun ja opettaa ruotsin kieltä leikin kautta. Puhuvatko eläimet? on mielikuvituksellinen kappale, jossa laulajat pääsevät ääntämään eri eläinten ääniä. Kappaleiden kokoonpano on SA ja nuotin hinta 3,70 € / kpl.

Silja Kuoppalan Iltalaulu on uusi sävellys Satu Koskimiehen runoon. Sävellys on helppo laulaa ja se tehty kuorolle, jonka kokoonpano on SAB. Mukana on sointumerkit säestyssoitinta varten, mutta kappaleen voi esittää myös ilman säestystä. Teoksessa runon kaunis kaiho yhdistyy harmoniseen kuorosatsiin kansanlaulumaisine vaikutteineen. Nuotin hinta 2,60 € /kpl.

Kaikuja Karjalan mailta tuo vepsäläinen kansansävelmä Soua sorsa, lieku lintu. Silja Kuoppala on sovittanut kappaleen helposti laulettavaksi. Kappaleen kokoonpano on SSA. Nuotin hinta 2,10 € / kpl.

Antti Nissilä Aalto aallon jälkeen on alun perin Kotkan kaupunginteatterin Supan Tomppa -näytelmään tehty laulu, joka löytyy nyt mieskuorosovituksena STM:n valikoimista. Laulu perustuu kirjailija Timo Pusan runoon, jossa satamakaipuuta potevan merimiehen tuntoja kuvaillaan omakohtaisiin kokemuksiin nojaavalla osuvuudella. Nuotin hinta on 2,60 € / kpl.

Kari Pappisen kaksiääninen lapsikuorosarja Ihan metsässä  löytyy nyt STM:n valikoimista. Sarja sisältää kaksi tunnelmaltaan hyvin erilaista tuokiokuvaa metsästä, siellä vierailevasta muovisesta käestä (Honkongin KÄKI) sekä mystisestä ja metsäntuoksuisesta sadusta sammalissa (Satu sammalissa). Seikkalua värittää vibrafoni, ksylofoni tai marimba kuoron maun ja metsän tuoksun mukaan. Nuotin hinta on 4,20 €/kpl.

Kaj Chydeniuksen Ei puolikasta on saatavilla nyt naiskuorolle Niko Ronimuksen sovituksena. Kuoronuotista löytyy myös sointumerkinnät, joiden avulla kappale tulisi säestää. Nuotin hinta on 3,70 €/kpl.

Työkansan Säweliä -kokoelma sisältää 10 työväenhenkistä kappaletta: Työväen marssi, Internationale, Marseljeesi, Taistojen tiellä, Barrikadimarssi, Warshavjanka, Nuorison marssi, Punakaartin marssi, Vapaa Venäjä ja Sotaorvon vala. Kappaleet on sovittanut Juhani Leinonen. Kappaleisiin on saatavilla myös puhallinorkesteri/vaskiseitsikkosäestykset (katso alla).
Sekakuorokokoelman hinta 5,30 €/kpl.

Uusia nuotteja puhallinkokoonpanoille

STM on kustantanut ja julkaissut uusia teoksia puhallinkokoonpanoille:

Niko Ronimuksen Percussive Stories -sarja tarjoaa lyömäsoitinyhtyeelle uutta musiikkia. Sarjaan kuuluu neljä kappaletta. Ronimus kuvailee lyömäsoitinyhtyemateriaaliaan: "Huomasin taannoin, että nuorille, alkutaipaleella oleville lyömäsoittajille on aika vähän ryhmämusisointimateriaalia liikkeellä tai ainakin sitä on vaikea löytää! Olen yrittänyt sisällyttää kappaleisiin elementtejä, joita on mahdollisuus linkittää musiikinteorian tunneilla opittuhin asioihin. Tällaisia ovat erimerkiksi kolmisoinnut ja sointutehot. Teoksista löytyy myös lyömäsoitinteknisiä asioita.
Technocal Duo -nimi viittaa sekä teknomusiikkiin että tekniseen soittoon. Tässä kappaleessa onkin mahdollista hioa double strokeja menevän rytmin säestyksellä! Varoitus: hyvä esitys tästä teoksesta saattaa innostaa yleisöä tanssahtelemaan. Kahdelle lyömäsoittajalle, soittimet: China Cymbal (or Hi-hat), 2 Crash Cymbals, 2 Tom-toms, Bongos, 2 Snare Drums, Bass Drum (or Floor Tom). Grade 3-4, hinta 12 €. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
3 Drums tarjoaa soittajille mahdollisuuden olla sekä solisteja että säestäjiä. Säveltäjä ei ole tähän kappaleeseen määritellyt tarkkaa tempoa: kukin soittoporukka valitkoon tempon omien taitojensa mukaan! On hyvä muistaa, ettei nopeus ole aina se tavoiteltavin taito! Tarkka ja musikaalinen soitto on usein yleisölle mieluisinta kuultavaa. Kolmelle pikkurummun soittajalle. Grade 1-2, hinta 15 €. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Rock a Rollah perehdyttää soittajat rokin perusteisiin ja blues-asteikkoon. Tästä kappaleesta on helppo löytää I, IV ja V sointutehot! Jos halukkaita soittajia löytyy lisää, biisiin on helppo lisätä esimerkiksi improvisoitu cajon-osuus tai muita perkussioita! Kolmelle lyömäsoittajalle, soittimet: Xylophone (solo), Marimba (2 soittajaa). Grade 1-2, solo 3, hinta 15 €. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Xylotechin sointupohja on hyvin yksinkertainen. Sointuja on oikeastaan vain neljä: Em, C, D ja G. Kolmisointujen hallinnasta on hyötyä säestyksissä! Solistille vinkki: harjoittele asteikkoja! Kun soinnut ja asteikot on kohdillaan, yleisö tempautuu taatusti esitykseen mukaan! Kuudelle lyömäsoittajalle, soittimet: Xylophone, Glockenspiel, Vibraphone (motor off), Marimba (2 players), Percussion: Hi-hat (or China Symbal), 2 Toms (or Bongos), Bass Drum (or Floor Tom) with mallet/stick. Grade 2-3, hinta 17 €. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!

Kalle Katajan Kilpikonnatriot on kokoelma kappaleita, joita voivat soittaa hyvin monenikäiset torvistit. Ne sopivat äänialaltaan hienosti perustaso 1+ - tasoisille soittajille ja antavat mukavaa rytmistä haastetta. Musiikillisesti ne ovat myös sen verran hauskoja soittaa ja kuunnella, että pidemmälläkin olevat torvistit voivat puuhailla niiden parissa. Kokoelma sisältää 10 kappaletta kolmelle käyrätorvelle. Hinta 22 €.

Juuso Wallinin Dream Car kuvaa pitkään ja hartaasti odotettua ajomatkaa unelma-autolla. Aurinkoinen ajomatka alkaa odotetusti ja nautintoa riittää kunnes tulee niin sanottu kuningasidea kokeilla auton rajoja ja ylittää nopeusrajoitus. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade on 2,5 ja hinta 58 € / jäsenille 52 €

Marja Ikosen Merenpohjan musiikkikoulussa opetellaan yhtä musiikin vaikeimmista asioista, nimittäin taukojen laskemista! Lisäksi tutustutaan vaihtuviin tahtilajeihin, synkooppirytmeihin ja monenlaisiin mielenkiintoisiin sointiväreihin, joita puhaltimilla ja lyömäsoittimilla saa aikaan. Vaikka opeteltavat asiat kuulostavat haasteellisilta, on kappale tarkoitettu aloittelijoille ja siihen pääsee mukaan hyvin vähäisellä soittokokemuksella! Asiat opetellaan korvakuulolta ja huumorilla höystettynä. Kappaleessa on myös tarina, jossa koulun nuorin oppilas Sini-valas toimii rohkeasti koko kouluväen hyväksi pelastaen niin kaverinsa kuin koulun gangsteritkin ilkeän Hain hampaista. Kappaleen voit ostaa myös Finnbandshop-verkkokaupasta!
Grade 0,5 ja hinta 53 € / jäsenille 44 €.

Hanna Lehtosen Kello kolme yöllä on helppo, rokahtava kappale alkeisorkesterille. Nimensä se on saanut siitä, että eräänä unettomana yönä siinä suunnilleen kolmen aikaan, alkoi Lehtonen hyräillä kappaleen peruskomppia mielessään. Kompin voi opettaa orkesterille ennen nuotin antamista korvakuulolta ja sitä voi käyttää improvisaatioharjoitusten perustana. Kappaleen keskiosassa olevaa improvisaatiorepriisiä voi esityksissä toistaa yhä uudelleen siten, että kaikki halukkaat saavat sooloilla. Tärkeintä ei ole oikea skaala, vaan into, halu ja uskallus improvisoida, yksin tai yhdessä! Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 1,5 ja hinta 53 € / jäsenille 44 €

Saku Järvisen The Aba Made Tune kumpuaa 1970-luvun Afrobeat-sävyistä Fela Kutin hengessä. Kappaleen sielu on eri soitinryhmien rytmisissä kuvioissa ja riffeistä muodostuvassa groovaavassa kudoksessa. Lyömäsoittimet, erityisesti shekere ja legendaarisen Tony Allenin tyyliin soljuva rumpusetti, ovat tärkeässä roolissa. Myös morseaakkosten ystäviä on muistettu kappaleen loppupuolella. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 3 ja hinta 58 € / jäsenille 52 €.

Saku Järvisen Brighter Times on niin sanottu vanhan liiton popballadi. Kappaleessa on sijaa niin pienimuotoisille, herkille kuin mahtailevillekin hetkille. Kappale soveltuu myös pienehköille kokoonpanoille joustavan kokoonpanon vuoksi. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 2 ja hinta 53 € / jäsenille 44 €

Antti Nissilän sävellys Nordwärts (Kohti pohjoista) on sävelletty itävaltalaiselle Jung St. Marien -puhallinorkesterille. Kappaleessa pohjoisen mystiikan sävyttämät kutsulaulut lähettävät liikkeelle monikerroksisen arktisen grooven. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 3 ja hinta 58 € / jäsenille 52 €.

Timo Forsströmin Majakkasaaresta sekä Jyrki Koskisen Ignis Fatuus (Virvatulelle) -kappaleesta on julkaistu uudet editiot. Editioissa on kiinnitetty erityistä huomiota nuotin parempaan luettavuuteen sekä lisästemmojen saatavuuteen. Majakkasaaren orkesteripaketin hinta on 44 € ja Ignis Fatuus -kappaleen 53 €.

High-Wheeler on entisajan polkupyörä, jossa oli suuri etupyörä ja pikkuruinen takapyörä. Saku Järvisen The High-Wheeler on kappale, jossa kappaleen osaset, melodiat ja rytmiikka pyörähtelevät hieman eritahtisesti. Tyylilaji on groovaava funk, jossa myös improvisoivat solistit pääsevät näyttämään kyntensä. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 3+, hinta 62 € / 53 €.

Janne Ikosen Virtahepokatti kertoo virtahepokatista, joka on vähän hassu ja kömpelö, koska ei tiedä onko virtahepo vai hepokatti. Alussa se löntystää vähän kömpelömmin, keskiosan
kiihdytyksellä se saa kuitenkin hyvän vauhdin käyntiin ja lopussa kirmaakin iloisesti. Kappaleen löydät myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 1, hinta 53 € / jäsenille 44 €.

Työkansan Säweliä -kokoelma sisältää 10 työväenhenkistä kappaletta: Työväen marssi, Internationale, Marseljeesi, Taistojen tiellä, Barrikadimarssi, Warshavjanka, Nuorison marssi, Punakaartin marssi, Vapaa Venäjä ja Sotaorvon vala. Kappaleet on sovittanut Juhani Leinonen. Kokoelmasta on saatavilla marssikorttikokoiset versiot koko puhallinorkesterille sekä vaskiseitsikolle. Kumpaankin versioon voidaan yhdistää myös sekakuorolle sovitetut lauluosuudet.
Puhallinorkesteriversion hinta 72 € / 62 €.
Seitsikkoversion hinta 28 €.

Saku Järvisen Some Other March on Puhallinorkesterien SM-kilpailujen B-sarjan pakollinen kappale. Se on reipas ja rytmikäs kappale jonka keskivaiheilla kuullaan myös rauhallisia ja mietiskeleviä sävyjä. Siinä sulautuvat monenlaiset musiikilliset vaikutteet: perinteinen 6/8 -marssi, afro-karibialainen rytmiikka sekä jazzmaiset melodiat ja harmoniat. Kappaleen voit ostaa myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 4-, hinta 62 € / 53 €.

Aulis Pöyhösen Vanhan ajan mestareita sisältää viisi sovitusta myöhäisrenessanssin/varhaisbarokin ajan tansseista vaskikvintetille. Helppo perusmateriaali jokaisen kvintetin ohjelmistoon! Teoksen voit ostaa myös Finnband-verkkokaupasta!
Grade 3, hinta 28 € (toimistolta) / 26 € (verkkokaupasta)

Timo Forsströmin Majakkasaari sävellettiin alunperin vaskiseitsikolle vuonna 1992, mutta nyt siitä on saatavilla myös baritonitorvisoolo pianosäestyksellä, käyrätorvisoolo pianosäestyksellä sekä sovitus vaskikvintetille. Kaikki sovitukset löydät nyt myös Finnband-verkkokaupasta!
Baritonitorvisoolo pianosäestyksellä: grade 3, hinta 19 € (toimistolta) / 16 € (verkkokaupasta)
Käyrätorvisoolo pianosäestyksellä: grade 3, hinta 19 € (toimistolta) / 16 € (verkkokaupasta)
Vaskikvintetti: grade 3, hinta 22 € (toimistolta) / 20 € (verkkokaupasta)

 

Nuottimateriaalit ovat tilattavissa STM:n toimistosta, p. 050 414 3442, info